Ardei umpluţi cu carne de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de ardei umpluti cu carne de pui din: ardei grasi, carne tocata de pui, ou, faina, lapte, sare, piper, orez, cascaval, smantana, ceapa, unt, rosii si cimbru.
Ingrediente:
- 2 ardei grasi
- 500 g carne tocata de pui
- 1 ou
- 3 lingurite faina
- 1 cana de lapte
- sare
- piper
- 3 linguri orez
- 200 g cascaval
- 100 g smantana
- 2 cepe
- 50 g unt
- 4-5 rosii
- 1 crenguta cimbru
Preparare:
Se toacă ceapa mărunt şi se amestecă cu carnea tocată, sarea, piperul şi oul. Orezul se spală şi se amestecă cu carnea. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se lasă la scurs. După aceasta, se umplu cu compoziţia de came şi se pun la fiert. După ce au fiert se pun la cuptor să se rumenească şi între timp se prepară sosul bechamel şi sosul de roşii.
Sosul bechamel se prepară cu unt, lapte şi puţină făină. Se topeşte untul, se presară făina amestecându-se încontinuu şi se adaugă lapte puţin câte puţin până capătă consistenţa smântânii.
Se condimentează cu sare si piper. Pentru sosul de rosii, se dau rosiile pe razatoare si se pun la fiert cu putin busuioc, sare si o lingurita de ulei de masline.
Scoateti ardeii de la cuptor si toarna deasupra cele 2 sosuri si putin cascaval. Ardeii se seresc ornati cu smantana si frunzulite de busuioc.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ardei umpluti cu carne de pui
Buni ardei astia
Uitati o reteta buna de ardei umpluti.
Ingrediente:
8 ardei grasi,
1 kg carne tocata de porc
o cescuta cu orez
3 – 4 cepe uscate
un morcov mic
rosii pentru capacele
o legatura de patrunjel
o legatura de marar
sare si piper
200 ml suc de rosii
400 ml bors
Mod de preparare:
Curatam ardeii, ii spalam in interior si ii lasam sa se scurga de apa.
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc, in cateva linguri cu ulei, pana se patrund bine. Se adauga sucul de rosii si se omogenizeaza.
Dupa ce s-a racit totul, se adauga carnea tocata, verdeturile si se presara sare si piper dupa gust.
Se amesteca ingredientele pana obtinem o pasta omogena cu care se umplu ardeii. Rosiile se spala si se taie sub forma de capacele pentru a se pune la capetele ardeilor umpluti.
Asezam ardeii in tava de cuptor, adaugam borsul de putina si coacem aproximativ 3-4 ore.