Ardei umpluti cu carne si sos de rosii
PrinteazaArdei umpluti cu carne si sos de rosii din: carne de vită fără os, ardei gras, orez, ulei, roşii proaspete sau bulion, faină, ouă, cimbru, verdeaţă, iaurt.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de vită fără os
- 1 kg ardei gras
- 150 g orez
- 200 ml ulei
- 1 kg roşii proaspete sau 100 g bulion
- 100 g faină
- 3 oua
- 1 fir cimbru
- 2 legături verdeaţă
- 400 g iaurt
Mod de preparare:
Ardei umpluti cu carne si sos de rosii: Se curăţă carnea de pieliţe şi tendoane şi se toacă prin maşină cu sită deasă.
Se adaugă ouăle, puţină verdeaţă tăiată mărunt, jumătate din cantitatea de ulei, praful de cimbm şi orezul opărit. Se amestecă bine.
Se spală ardeii, se curăţă de cotoare şi de seminţe, se opăresc în.apă. clocotită (încercaţi-i să nu fie uzi) şi se dmpki cu carnea tocată.
Se fierb înăbuşit în apă puţină, pe jumătate. Se prepară un sos din roşiile zdrobite, puse la fiert cu puţină apă, adăugându-se faina dizolvată în apă caldă.
După ce se fierbe 15-20 de minute, sosul se strecoară şi se pune peste ardei, odată cu restul de ulei. Se lasă în cuptor, pentru o uşoară gratinare.
Se servesc cu iaurt şi verdeaţă deasupra.
Pofta buna!