Ardei umpluti cu carne tocata si orez

Printeaza

Ardei umpluti cu carne tocata si orez din: ardei, carne tocata, orez, ceapa, ou, rosii, marar, patrunjel, praz, supa de legume, bulion, sare, piper.

Ardei_umpluti_cu_carne_tocata_si_orez

Ingrediente:

  • 12 ardei
  • 700 g carne tocata (amestec porc si vita)
  • 1/2 pahar orez
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 4 rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 praz, numai partea alba
  • 1 l supa de legume
  • 2 linguri de bulion
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pregăteşti ardeii. Ii speli, le tai cotoarele şi le scoţi seminţele, apoi îi pui cu gura în jos să se scurgă. Toci ceapa, prazul şi verdeaţa şi le pui peste carnea tocată. Adaugi oul, orezul şi amesteci compoziţia cu mâna.

Potriveşti de sare şi piper. Umpli ardeii şi îi aşezi într-un vas mare unul lângă altul. Speli roşiile, le tai bucăţi şi pui pe gura fiecărui ardei. Torni supa de legume şi dai la cuptorul încins.

Când sunt aproape fierţi, diluezi bulionul cu apă fierbinte şi torni peste ardei. Laşi până scade sosul şi opreşti focul. Serveşti ardeii cu sosul format ori cu smântână sau iaurt.

Ardei umpluti cu carne tocata si orez

Ardei_umpluti_cu_carne_tocata_si_orez

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.