Ardei umpluţi cu carne tocată şi piure de cartofi
PrinteazaO reteta de ardei umpluti cu carne tocata si piure de cartofi din: ardei grasi, sare, lapte, fulgi de cartofi, ceapa, maghiran, rosii, ulei, carne tocata, smantana, ardei copti, ardei iute, bulion si supa.
- 4 ardei graşi verzi
- sare
- 125 ml lapte
- 1 plic fulgi de cartofi instant
- 1 ceapă
- 1 legătură maghiran
- 3 roşii
- 1 lingură ulei
- 300 g carne tocată
- 100 g smântână
- 100 g ardei copţi (de la borcan)
- 1 ardei iute
- 2 linguri bulion
- 250 ml supă
Mod de preparare:
Se taie căpăcelele ardeilor graşi şi se curăţă pe dinăuntru ardeii de pieliţe şi seminţe. Se dau în clocot 375 ml apă cu 1/2 linguriţă de sare. Se ia vasul de pe plită şi se adaugă laptele, apoi se înglobează fulgii de cartofi.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se toacă maghiranul şi ceapa. Se taie roşiile felii. Se toacă mărunt ardeii copţi. Se curăţă ardeiul iute de seminţe şi pieliţă; pulpa se taie rondele.
Se prăjeşte ceapa în ulei şi se condimentează cu sare şi maghiran. Se prăjesc roşiile şi se adaugă smântână, ardeii copţi şi ardeiul iute.
Se amestecă, apoi se incorporează piureul de cartofi şi carnea tocată. Se umplu ardeii cu această compoziţie. Se amestecă bulionul cu supă şi se toarnă în forma de sufleu, peste ardeiul gras; se coace totul cca 20 min.
Ardei umpluţi cu carne tocată şi piure de cartofi
Pofta buna!