Ardei umpluti cu carne tocata de porc si ceapa verde
PrinteazaArdei umpluti cu carne tocata de porc si ceapa verde: ceapa verde, oua, marar, piper, ulei, suc de rosii, faina, sare, concentrat de legume, carne tocata de porc.
Ingrediente:
- 1 kg ardei graşi
- 1 kg carne tocata de porc
- 1 legătură ceapă verde
- 3 ouă
- 2 legături mărar
- 1/2 linguriţă piper
- 300 ml ulei
- 1 I suc de roşii
- 50 g făină albă
- un praf de sare
- un praf de concentrat de legume
Mod de preparare:
Toci carnea împreună cu ceapa. Mărarul verde îl tai mărunt. Pui carnea într-un vas, adaugi orezul, jumătate din cantitatea de mărar, piper şi sare.
Amesteci până se leagă compoziţia şi după aceea umpli ardeii, lei o tavă şi aşezi ardeii, pui jumătâte din cantitatea de suc de roşii şi completezi cu apă până ardeii sunt bine acoperiţi.
Introduci tava în cuptorul bine încins pentru 1 oră. Separat, amesteci uleiul cu făina şi subţiezi cu sucul de roşii rămas şi puţină apă.
Pui un praf de sare şi de piper, presari restul de mărar şi torni compoziţia peste ardei. îi mai ţii la cuptor încă 20 de minute.
Apoi scoţi ardeii pe un platou şi îi serveşti la masă cu smântână deasupra.
Pofta buna!