Ardei umpluti cu carne tocata

Printeaza

O reteta savuroasa de Ardei umpluti cu carne tocata din: ardei grasi, carne tocata, orez, ceapa, morcovi, pasta de tomate, ulei, patrunjel, boia de ardei dulce, faina, galbenusuri, supa de legume, sare si piper.

Ingrediente:Ardei_umpluti_cu_carne_tocata

  • 12 ardei grasi (rosii si verzi)
  • 500 g carne tocata (amestec vita, porc)
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 2 lingura faina
  • 3 galbenusuri
  • 1 litru supa de legume
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taiaţi partea de deasupra a ardeilor, curăţaţi-i de cotoare şi seminţe, spălaţi- i şi lăsati-i să se scurgă, cu gura în jos.

Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, pasta de tomate, orezul spălat în 2-3 ape, pătrunjelul tocat mărunt, morcovii curăţaţi spălaţi şi daţi pe răzătoarea mare, boiaua de ardei, sare şi piper după gust.

Omogenizaţi bine compoziţia şi umpleţi cu ea ardeii graşi.

Puneti-i într-o cratită mai înaltă şi adăugati uleiul şi supa de legume. Acoperiţi cratiţa cu un capac şi fierbeţi ardeii la foc mic circa 75 de minute.

Amestecaţi gălbenuşurile cu făina şi 100ml apă, apoi turnaţi amestecul, care trebuie să fie de consistenţa unei smântâni subţire, în cratită, peste ardei.

Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi să mai fiarbă încă 15-20 minute, la foc mic sau puteţi pune cratiţa, fără capac, în cuptorul încins.

Serviţi câte 2 ardei umpluţi la o porţie, stropiţi abundent cu sosul din cratită.

Ardei umpluti cu carne tocata

Ardei_umpluti_cu_carne_tocata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.