Rețeta Autentică de Ardei Umpluți cu Carne din: ardei grasi, carne tocata, ceapa orez, rosii, sare, piper, pasta de rosii, bulion, frunze de patrunjel. Ingrediente: 10 ardei grași, curățați și descojiți 500 g carne tocată (amestec de vită și porc) 1 ceapă, tocată mărunt 200 g orez 2 roșii, tocate 2 linguri ulei Sare […]
Ardei umpluti cu carne de vita si cimbru
PrinteazaArdei umpluti cu carne de vita si cimbru din: carne vită fară os, ardei gras, orez, ulei, bulion, faină, ouă, cimbru, verdeaţă, smântână.
- 1,5 kg carne vită fară os
- 1 kg ardei gras
- 150 g orez
- 200 ml ulei
- 100 g bulion
- 100 g faină
- 3 ouă
- 1 fir cimbru
- 2 legături verdeaţă
- 250 g smântână
Mod de preparare:
In carnea tocată prin maşina cu sită deasă se adaugă ouăle crude, puţină verdeaţă tăiată mărunt, jumătate din cantitatea de ulei, un fir mărunţit de cimbru şi orezul opărit şi bine spălat înainte.
Se omogenizează perfect. Ardeii, deloc iuţi, curăţaţi de cotoare şi seminţe, se opăresc în apă clocotită cu puţină sare. Se umplu cu carnea tocată şi se fierb înăbuşit, sub capac, cam pe jumătate.
Se prepară un sos consistent, prin fierberea bulionului, peste care se va adăuga fairîa de grâu dizolvată în apă călduţă, lăsându-se pe foc aproximativ cinci minute, amestecându-se periodic cu o lingură de lemn.
Sosul, nestrecurat, se adaugă peste ardei şi se introduce cratiţa în cuptor, la foc mediu, lăsându-se pentru o uşoară gratinare.
Se servesc cu smântână proaspătă şi verdeaţă tăiată mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rețeta Autentică de Ardei Umpluți cu Carne
Rețetă de ardei umpluți cu carne și orez – Mâncare tradițională mediteraneană
Rețetă de ardei umpluți cu carne și orezRețetă de ardei umpluți cu carne și orez din: ardei, carne de vita, ceapa, usturoi, orez, rosii tocate, ulei de masline, cimbru, sare, piper, supa de pui. Ardeii umpluți sunt un preparat tradițional în bucătăria mediteraneană și balcanică, și se găsesc în variante diferite în mai multe țări. […]
Pofta buna!