Ardei umpluţi cu carne de vita tocata
PrinteazaO reteta de ardei umpluti cu carne de vita tocata din: ardei grasi, faina, ulei, bulion, sare, piper, ceapa, ulei, ou, patrunjel, marar, carne de vita tocata, orez si bulion.
- 15 ardei grasi
- 3 linguri faina
- 4 linguri ulei
- 250 ml bulion
- sare si piper
umplutura:
- 1 ceapa mare
- 1 pahar apa
- 2-3 linguri ulei
- 1 ou
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 650 g carne de vita tocata
- 300 g orez
- 200 ml bulion
- sare si piper
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei. Se ia de pe foc şi se adaugă în ea boiaua şi orezul, amestecându-se bine. Se pune şi carnea şi se lasă la călit.
Când s-a rumenit, se amestecă şi bulionul dizolvat în apă şi oul. Se lasă săfiarbă şi se mai adaugă apă.
Se taie codiţa ardeior. Se curăţă de cotoare. Se trec sub jet de apă pentru a se curăţa de sâmburi. Se umple fiecare ardei.
Se aşazăardeii într-o oală suficient de mare, cât mai înghesuiţi. Se toarnă apă până la jumăratea lor. Se presară o linguriţă de sare în apă şi se lasă să fiarba timp de 45 minute.
Seîncinge uleiul şi se presară făină. Se amestecă pânăce se formează o pastă şi se stinge cu bulion. Se presară boia, sare şi piper.
Se poate pune un polonic de apă fierbinte de la ardei. Se lasă să fiarbă încet, pe foc mic, timp de 5-10minute.
Ardei umpluţi cu carne de vita tocata
Pofta buna!