Ardei umpluti cu carne de vita

Printeaza

Ardei umpluti cu carne de vita din: ulei, ceapa, usturoi, vita, rosii, oregano, supa de vita, ketchup, ardei gras, mozzarella, busuioc.

Ingrediente: 

  • puţin ulei
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 căţei de usturoi
  • 500g carne tocată de vită
  • 2 conserve x 400g de roşii tocate
  • câteva fire de oregano, frunzele desprinse, sau 1 lingură de oregano uscat
  • 1 cub supă de vită
  • 2 linguri de ketchup
  • 4 ardei graşi
  • 100g de mozzarella rasă
  • 1 legătură mică de busuioc, frunzele desprinse de pe tulpini

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 200°C şi încinge uleiul într-o cratiţă mare pe aragaz. Pune în ea ceapa şi căleşte-o câteva minute pentru a se înmuia.

Adaugă usturoiul şi carnea tocată şi găteşte totul până când carnea devine maro – sfărâmă eventualele cocoloaşe cu o lingură.

Adaugă roşiile, oreganoul, cubul de supă şi ketchupul. Asezonează bine, amestecă ingredientele, apoi acoperă cratiţa cu un capac. Lasă umplutura să fiarbă 30 de minute.

Intre timp, taie ardeii în două şi înlătură seminţele şi membrana albă. Aşază-i într-o tavă cu partea tăiată în jos, asezonează-l şi coace-i 20 de minute.

Când umplutura este gata, împarte-o între jumătăţile de ardei înmuiate. Dă-le la cuptor încă 10 minute, cu brânza presărată deasupra. Inainte de a servi, presară şi frunzele de busuioc.

Ardei umpluti cu carne de vita

Ardei_umpluti_cu_carne_de_vita

Pofta buna!

 

 

 

Sambar – Tocănița de Linte: Istorie, Variații și Rețete Tradiționale – de la Tradiție la Masa Ta

Sambar – Tocănița de Linte: Istorie, Variații și Rețete Tradiționale – de la Tradiție la Masa Ta. Sambar, o tocană de linte aromatică și inconfundabilă, este un pilon al bucătăriei sud-indiene, apreciată pentru complexitatea sa gustativă și versatilitatea culinară. Această tocăniță, îmbogățită cu tamarind și o varietate de legume, nu este doar o mâncare; este […]

Macarons cu Cremă de Menta

Macarons cu Cremă de Menta din: migdale, zahar pudra, albusuri de ou, zahar granulat, colorant alimentar, unt, menta. Acești biscuiți francezi sofisticați au devenit rapid favoriți în bucătăria de patiserie, iar adăugarea aromei proaspete de mentă îi conferă o notă răcoritoare și delicioasă. Reteta Macarons cu Cremă de Menta: Ingrediente: Pentru macarons: 150g migdale măcinate […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi plac cum arata ardeii umpluti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.