Ardei umpluti cu ciuperci
PrinteazaArdei umpluti cu ciuperci din: ardei, ceapa, morcovi, ciuperci, orez, ulei, patrunjel, rosii, sare, piper.
Ingrediente:
- 8 ardei graşi
- 4 cepe
- 2 morcovi
- 10 ciuperci potrivite
- 1 cană orez
- 4 linguri ulei
- 1 legătură pătrunjel
- 2 roşii
- sare
- piper
Mod de preparare Ardei umpluti cu ciuperci:
Scoţi cotoarele ardeilor, îi speli şi îi pui la scurs. în uleiul încins căleşti ceapa tăiată mărunt.
Adaugi morcovii daţi prin răzătoarea mare, amesteci şi laşi pe foc 1-2 minute.
Cureţi şi toci ciupercile, apoi le pui în tigaie cu celelalte ingrediente, să se înmoaie.
Speli orezul, îl adaugi în compoziţie, amesteci, condimentezi cu sare şi piper şi mai laşi 5 minute.
Opreşti focul, adaugi şi pătrunjelul tocat şi dai deoparte.
Umpli ardeii cu compoziţia obţinută, îi aşezi într-o cratiţă, apoi tai roşiile felii şi pui capace la ardei.
Acoperi cu apă şi îi pui la fiert, aproximativ o oră.
Ii poţi servi calzi sau reci.
Pofta buna!