Ardei umpluti cu branza de oaie
PrinteazaArdei umpluti cu branza de oaie din: ardei, usturoi, ulei, crema de branza, iaurt, branza, seminte de pin, rosii, sare, piper.
- câte 1 ardei gras mare roşu şi verde, tăiaţi în sferturi
- 1 căţel de usturoi tocat mărunt
- 4 linguri de ulei de măsline
- 150 g cremă de brânză
- 2 linguri de iaurt
- 150 g brânză de oaie
- 2 linguri de seminţe de pin
- 2 roşii decojite, tăiate cubulete
- brânză rasă Manchego
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ardeii se curăţă, se taie în sferturi şi se încing într-o tigaie împreună cu usturoiul mărunţit. Se călesc acoperiţi circa 10 minute, astfel încât să rămână al dente.
Crema de brânză se pasează împreună cu iaurtul şi cu brânza de oaie. Seminţele de pin se rumenesc într-o tigaie fără grăsime până devin aurii, apoi se amestecă cu mixul de brânze.
Se adaugă pe deasupra roşiile decojite, tăiate cubuleţe şi brânza rasă. Se asezonează cu sare şi cu piper, apoi se umplu ardeii cu acest amestec, se rulează şi se prind cu câte o scobitoare.
Se picură pe deasupra zeama în care s-au călit ardeii şi se lasă minim o oră să se întrepătrundă aromele.
Ardei umpluti cu branza de oaie
Pofta buna!