Ardei umpluti cu carnaciori
PrinteazaO reteta de ardei umplut cu carnaciori, orez, ceapa, pasta de tomate, marar, patrunjel, sare, piper, condimente, ulei si oua.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocată
- 250 orez
- 5-6 cepe
- 3-4 linguri pastă tomate
- sare
- piper
- 1 legătură mărar şi una pătrunjel
- 2-3 linguriţe condimente
- 500 g cârnaţi subţiri (cabanos sau cânaţi de bere)
- ardei graşi
- 1 kg roşii
- 200 ml ulei
- 1-2 ouă
Mod de preparare:
Ceapa tocată mărunt o căleşti în ulei, adaugi orezul spălat şi îl undeşti puţin, apoi torni 200 ml apă şi laşi pe foc să se umfle puţin orezul.
Când a scăzut apa adaugi şi paste de tomate, dai deoparte şi laşi să se răcească. Amesteci orezul, carnea, verdeaţa tocată mărunt, sare, piper, condimente şi 1-2 ouă bătite. Umpli ardeii, pe care mai întâi i- ai opărt în apă cu sare şi i-ai scurs.
In mijlocul fiecărui ardei pui şi câte 1 cârnăcior. Faci căpăcele din roşii cu care acoperi ardeii. Restul roşiilor le tai şi le pui în oală printre ardei.
Acoperi totul cu apă fierbinte, pui peste oală o folie de aluminiu (în loc de capac) şi o dai la cuptor, la foc cât mai mic. Ii serveşti cu smântână sau iaurt.
Ardei umpluti cu carnaciori
Pofta buna!