Ardei umpluti cu carne de porc si orez
PrinteazaArdei umpluti cu carne de porc si orez din: ardei, carne de porc tocata, orez, ou, ceapa, morcov, faina, sare, piper, patrunjel, pasta de tomate, ulei, rosii, apa.
- 7-8 ardei
- 500 g carne de porc tocată
- 100 g orez
- 1 ou
- 5-6 cepe
- 2 morcovi
- 1 lingură făină
- sare
- piper
- pătrunjel
- 4 linguri pastă de tomate
- ulei
- 1 kg roşii
- apă
Mod de preparare:
Tai capacele ardeilor şi le scoţi seminţele.
Toci cepele şi le căleşti în ulei până când devin uşor sticloase. Pui morcovii curăţaţi şi daţi prin răzătoarea mică. După 2-3 minute, adaugi orezul spălat şi mai laşi pe foc până se înmoaie puţin, amestecând constant.
Dai deoparte şi laşi orezul să se răcească. Adaugi carnea, oul, făina, pasta de tomate, sare, piper şi pătrunjel tocat. Amesteci şi umpli ardeii cu această compoziţie. Ai grijă să nu fie foarte plini, deoarece orezul se va umfla la fierbere şi ardeii vor crăpa.
Descojeşti roşiile şi le pasezi. Pui sucul în oală, alătun de ardei, mai adaugi puţină apă şi laşi ardeii să fiarbă la foc mic.
Pofta buna!