Ardei umpluti cu carne, orez si patrunjel
PrinteazaArdei umpluti cu carne, orez si patrunjel din: ardei grasi, rosii cherry, caren tocata (amestec vită cu porc), ceapa, orez, ou, ulei, patrunjel verde, zeama de lamaie, sare, piper, supă de legume.
- 6 ardei grasi mari
- 10 roşii cherrv
- 600 g came tocată (amestec vită cu porc)
- 2 cepe potrivite
- 100 g orez
- 1 ou
- 2 linguri ulei
- pătrunjel verde tocat
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 300 ml supă de legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală ardeii, se taie un capac, pe orizontală, păstrând codiţele, se cuirăţă de seminţe şi fibrele din interior şi se lasă să se scurgă. Separat, se amestecă carnea tocată cu ceapa rasă, orezul fiert separat şi scurs, oul bătut, pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust.
Se umplu ardeii cu compoziţia de carne, se aşază într-o cratiţă mare, se pun printre ardei roşiile cherry, crestate în cruce, se adaugă supa de legume, cele două linguri de ulei şi se pun la cuptor, acoperiţi cu capac.
După 30 de minute se descoperă vasul, se adaugă zeama de lămâie şi se lasă să se gra- tineze încă 10-15 minute. Se servesc calzi, garnisiţi cu smântână.
Ardei umpluti cu carne, orez si patrunjel
Pofta buna!