Ardei umpluti cu carne, orez si patrunjel

Printeaza

Ardei umpluti cu carne, orez si patrunjel din: ardei grasi, rosii cherry, caren tocata (amestec vită cu porc), ceapa, orez, ou, ulei, patrunjel verde, zeama de lamaie, sare, piper, supă de legume.

Ingrediente:Ardei_umpluti_cu_carne_orez_si_patrunjel

  • 6 ardei grasi mari
  • 10 roşii cherrv
  • 600 g came tocată (amestec vită cu porc)
  • 2 cepe potrivite
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • pătrunjel verde tocat
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 300 ml supă de legume
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se spală ardeii, se taie un capac, pe orizontală, păs­trând codiţele, se cuirăţă de seminţe şi fibrele din interi­or şi se lasă să se scurgă. Separat, se amestecă car­nea tocată cu ceapa rasă, orezul fiert separat şi scurs, oul bătut, pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust.

Se umplu ardeii cu com­poziţia de carne, se aşază într-o cratiţă mare, se pun printre ardei roşiile cherry, crestate în cruce, se adaugă supa de legume, cele două linguri de ulei şi se pun la cuptor, acope­riţi cu capac.

Du­pă 30 de minute se descoperă vasul, se adaugă zeama de lă­mâie şi se lasă să se gra- tineze încă 10-15 minute. Se servesc calzi, garnisiţi cu smântână.

Ardei umpluti cu carne, orez si patrunjel

Ardei_umpluti_cu_carne_orez_si_patrunjel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.