Ardei umpluti cu carne tocata
PrinteazaArdei umpluti cu carne tocata din: ceapa, ulei, usturoi, rosii, faina, pasta de tomate, patrunjel, vin, sare, piper, paine, supa de vita, carne tocata de vita, ardei, grasime.
- 2 cepe tocate mărunt
- ulei de măsline pentru prăjit
- 4 căţei de usturoi
- 3 roşii
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de pastă de tomate
- 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
- 150 ml vin alb
- sare
- piper
- 3 felii de pâine albă
- cca 125 ml supă de vită
- 300 g carne tocată de vită
- 6 ardei mari roşii grăsime pentru uns tava
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 220°C. Pentru sos se căleşte o ceapă în ulei, apoi se adaugă jumătate din usturoiul curăţat şi zdrobit.
Roşiile se cojesc, se taie cuburi mici şi se pun peste ceapă. Se lasă totul să clocotească încet. Făina se amestecă cu pasta de tomate şi cu o lingură de pătrunjel, după care se fierbe un minut. Se toarnă pe deasupra vinul şi 100 ml de apă, se sărează şi se piperează.
Se clocoteşte totul sub capac 20 de minute.
Pentru umplutură se înmoaie pâinea în supă. Restul cepei, usturoiului şi pătrunjelului se călesc în ulei circa 4 minute. Impreună cu ele se prăjeşte şi carnea tocată, până se strânge. Se adaugă pâinea stoarsă şi fărâmiţată, se asezonează cu sare şi cu piper şi se mai prăjeşte totul încă 4 minute.
Se taie capacele ardeilor, se curăţă de seminţe şi se spală. Se umplu cu amestecul din carne tocată, se presează bine şi se aşează într-o formă termorezistentă unsă cu grăsime. Umplutura rămasă se pune în sos.
Ardeii se coc circa 30 de minute la cuptor. Inainte de servire se taie felii.
Ardei umpluti cu carne tocata
Pofta buna!