Ardei umpluti cu carne
PrinteazaArdei umpluti cu carne
- 6-8 ardei de marime mijlocie
- 1/2 kg rosii
- patrunjel
- o frunza de telina
- 400 g carne de porc
- 60-100 g orez
- sare
- piper
- 100-200 ml smantana
- sare de lamaie
- otet
- ceapa
- marar
- suc de rosii
- boia
Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn.
La tocatura se adauga orezul curatat de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un varf de cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si apa (de 2 ori cit orezul). Se bate bine tocatura si se umplu ardeii.
Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completind cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc,jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute.
Dupa 20 minute, se intorc in sos. Cind sint fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote,ca sa se lege ca o smantana subtire.
Mancarea se sareaza dupa gust si se presara cu frunze de patrunjel si telina taiate marunt. Se servesc ca atare, sau cu smantana, la masa.
Pofta buna!