Ardei umpluti cu cartofi
PrinteazaArdei umpluti cu cartofi
- 8 ardei potriviţi
- 1/2 kg cartofi
- 5 cepe potrivite
- 2 linguri bulion
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- condiment tip
- pătrunjel
Mod de preparare:
Speli bine cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă. Cât fierb cartofii, speli, cureţi ardeii şi îi laşi să se scurgă. Cureţi de coajă cartofii fierţi şi îi tai cuburi.
Cepele tăiate mărunt le pui să se că- în ulei şi după ce s-au aurit, adaugi cartofii şi o ceaşcă de apă. Amesteci mereu ca să nu se prindă, potriveşti de sare şi piper. Laşi să fiarbă ca să scadă bine, în aşa fel încât să fie ca o pastă groasă.
Inainte de a fi complet gata, pui bulion şi laşi să dea un clocot. Cu pasta aceasta de cartofi umpli ardeii pe care îi aşezi frumos, unul lângă altul într-o cratiţă sau tavă, torni o cană cu apă şi puţin ulei şi adaugi şi puţin condiment ca să aibă gust sosul.
Dai totul la cuptor pentru 20 de minute. După ce îi scoţi, presari pătrunjel tocat fin.
Ardei umpluţi cu cartofi
Poftă bună!
Nu prea sunt fana ardei umpluti.