Ardei umpluti cu ciuperci si dovlecei in sos alb
Printeaza
O reteta de ardei umpluti cu ciuperci, dovlecei, orez, rosii, ceapa, oua, faina, smantana si piper. Se serveste cu sos alb si verdeata tocata.
- 8 ardei graşi
- 400 g ciuperci
- 2 dovlecei mici
- 3/4 cană orez
- 3 roşii
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 250 g smântână
- 2 linguri făină
- piper
- sare
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ardeii, ciupercile, dovleceii şi ceapa. Tai mărunt ciupercile şi ceapa, cubuleţe dovleceii şi le căleşti pe toate în ulei încins. Adaugi orezul şi roşiile tăiate mărunt, torni 2 căni de apă şi laşi totul să fiarbă pe foc mic.
Când orezul este aproape fiert, dai cratiţa deoparte, potriveşti de sare şi piper şi umpli ardeii. Ii pui fiecăruia câte un căpăcel din cotorul păstrat, îi aşezi pe toţi într-o oală, torni apă cât să-i acopere şi îi fierbi pe foc mic.
In acest timp, pregăteşti sosul amesteci smântână cu făina, torni treptat o ceaşcă din zeama în care fierb ardeii şi potriveşti de sare şi piper.
Când ardeii sunt fierţi, torni peste ei sosul alb, presari verdeaţa tocată, mai laşi să dea într-un clocot şi dai cratiţa deoparte.
Pofta buna!