Ardei umpluti cu ciuperci si dovlecei in sos alb

Printeaza

 

O reteta de ardei umpluti cu ciuperci, dovlecei, orez, rosii, ceapa, oua, faina, smantana si piper. Se serveste cu sos alb si verdeata tocata.

Ingrediente: Ardei umpluti cu ciuperci si dovlecei in sos alb

  • 8 ardei graşi
  • 400 g ciuperci
  • 2 dovlecei mici
  • 3/4 cană orez
  • 3 roşii
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 250 g smân­tână
  • 2 linguri făină
  • piper
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ardeii, ciupercile, dovleceii şi ceapa. Tai mărunt ciupercile şi ceapa, cubuleţe dovleceii şi le căleşti pe toate în ulei încins. Adaugi orezul şi roşiile tăiate mărunt, torni 2 căni de apă şi laşi totul să fiarbă pe foc mic.

Când orezul este aproa­pe fiert, dai cratiţa deoparte, potriveşti de sare şi piper şi umpli ardeii. Ii pui fiecăruia câte un căpăcel din cotorul păstrat, îi aşezi pe toţi într-o oală, torni apă cât să-i aco­pere şi îi fierbi pe foc mic.

In acest timp, pregăteşti sosul  amesteci smântână cu făina, torni treptat o ceaşcă din zeama în care fierb ardeii şi potriveşti de sare şi piper.

Când ardeii sunt fierţi, torni peste ei sosul alb, presari verdeaţa tocată, mai laşi să dea într-un clocot şi dai cratiţa deoparte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.