Ardei umpluti cu ciuperci si orez
PrinteazaArdei umpluti cu ciuperci si orez
- 15 ardei
- 200 g orez
- 200 ml ulei
- 500 g ceapă
- 500 g ciuperci
- un sfert de varză dulce tocată
- 1 morcov
- 1 rădăcină mică de pătrunjel
- 1 l suc de roşii (preparat din roşii proaspete)
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ardeii, apoi îi opăreşti 10 minute în apă clocotită. îi scoţi şi-i laşi să se scurgă. Razi morcovul şi rădăcina de pătrunjel, ciupercuţele le tai mărunt, toci ceapa şi le căleşti pe toate în ulei încins.
Adaugi apoi orezul, 2 pahare de apă şi le laşi să fiarbă. Când apa a scăzut, pui o ceaşcă de suc de roşii, pătrunjelul tocat, sare şi piper şi le mai laşi 5 minute la fiert. Laşi compoziţia să se răcească, umpli ardeii numai 3 sferturi, deoarece orezul se umflă la fiert.
Apoi îi aşezi într-o cratiţă, presari printre ei varză tocată, torni sucul de roşii şi îi dai la cuptor, la foc potrivit. Sunt foarte buni după ce s-au răcit!
Ardei umpluţi cu ciuperci si orez
Poftă bună!