Ardei umpluti cu ciuperci si orez

Printeaza

Ardei umpluti cu ciuperci si orez

Ingrediente:Ardei umpluti cu ciuperci si orez

  • 15 ardei
  • 200 g orez
  • 200 ml ulei
  • 500 g ceapă
  • 500 g ciuperci
  • un sfert de varză dulce tocată
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină mică de pătrunjel
  • 1 l suc de roşii (preparat din roşii proaspete)
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ardeii, apoi îi opăreşti 10 minute în apă clocotită. îi scoţi şi-i laşi să se scurgă. Razi morcovul şi rădăcina de pătrunjel, ciupercuţele le tai mărunt, toci ceapa şi le căleşti pe toate în ulei încins.

Adaugi apoi orezul, 2 pahare de apă şi le laşi să fiarbă. Când apa a scăzut, pui o ceaşcă de suc de roşii, pătrunjelul tocat, sare şi piper şi le mai laşi 5 minute la fiert. Laşi com­poziţia să se răcească, umpli ardeii numai 3 sferturi, deoarece orezul se umflă la fiert.

Apoi îi aşezi într-o cratiţă, presari printre ei varză tocată, torni sucul de roşii şi îi dai la cuptor, la foc potrivit. Sunt foarte buni după ce s-au răcit!

Ardei umpluţi cu ciuperci si orez

Ardei umpluti cu ciuperci si orez

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.