Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă
PrinteazaO reteta simpla de ardei umpluti cu ciuperci si verdeata din: ardei grasi, ciuperci, rosii, orez, ceapa, patrunjel, marar, ulei, sare si piper.
- 8 ardei graşi
- o cutie de ciuperci
- 5 roşii
- o cană de orez
- două cepe
- o legătură de pătrunjel
- o legătură de mărar
- 4 linguri de ulei
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se spală, se toacă fin şi se căleşte în ulei încins până când devine sticloasă. Ciupercile se spală, se toacă mărunt şi se pun peste ceapă. Orezul se spală, se curăţă şi se adaugă în compoziţie, după care se acoperă cu apă şi se lasă la fiert.
Când legumele sunt aproape gata, se adaugă roşiile spălate, curăţate şi tăiate. Când sunt gata, se lasă la răcit, se adaugă verdeaţa, sarea şi piperul. Separat, ardeii se curăţă, se spală şi se lasă la scurs.
Aceştia se umplu cu legumele fierte, se ung cu ulei, se aşază în cratiţa, iar printre ei se pun felii de roşii. Se dau la cuptor, la foc mic, pentru 50 de minute, iar cu puţin timp înainte de a fi scoşi din cuptor se toarnă deasupra un sos de roşii.
Pofta buna!