Ardei umpluti cu fasole

Printeaza

 Ardei umpluti cu fasole

Ingrediente:Ardei umpluti cu fasole

  • 10 ardei dei graşi
  • 400 g fasole boabe
  • 4 cepe
  • 4 linguri făină
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingură boia
  • 1 legătură pătrunjel verde tocat
  • 1 legătură frunze telină
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură tarhon
  • 1 roşie
  • 1 lingură margarină
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 lingură zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea, o speli şi o pui la înmuiat în apă rece cu o zi înainte, apoi o speli din nou şi o pui la fiert cu apă proaspătă, sare şi piper după gust. După ce s-a înmuiat, o scurgi şi o laşi deoparte.

Din 2 linguri de ulei, făina, usturoiul curăţat şi tocat pregăteşti un rântaş pe care-l adaugi peste fasole, amesteci bine, adaugi şi ceapa călită, pătrunjelul, boiaua şi frunzele de ţelină tăiate mărunt şi amesteci. Cureţi apoi ardeii de cotoare şi seminţe, îi umpli cu fasole şi îi aşezi într-o cratiţă cu puţină apă.

Adaugi tarhonul şi dai cratiţa la cuptor. în acest timp, prepari din margarină, zahăr, zeama de lămâie, pătrunjelul tocat şi puţină zeamă în care a fiert fasolea un sos pe care-l torni peste ardei, după ce i-ai scos din cuptor.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu sunt inebunita dupa ardei umpluti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.