Ardei umpluti cu file de peste
PrinteazaO reteta delicioasa de ardei umpluti cu file de peste din:
- 250 g file de peste
- sare
- piper
- 8 ardei grasi rosii
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 50 g pesmet
- 150 ml ulei de masline
- 150 ml smantana
- 1 ou
- 1/2 legatura patrunjel
- zahar
- faina
Mod de preparare:
Se coc ardeii pe gril, se trec prin jet de apa rece, de decojesc si se curata de cotoare si seminte. Se stropesc cu ulei de masline si se coc la cuptor 15 minute la 180 C.
Se taie ceapa felii si usturoiul se toaca; se calesc impreuna cu putin ulei de masline. Se reduce focul si se mai calesc 5 minute.
Pestele se taie cubulete si se adauga ceapa; se caleste 1 minut. Se ia tigaia de pe foc si se adauga pesmet; se amesteca, se sareaza si se pipereaza.
Se taie 2 cl din dreptul capatului mai gros; se taie bucatele, care se fierb in smantana pana se inmoaie, apoi se paseaza si se strecoara.
Se condimenteaza cu sare, piper eventual zahar. Se umplu ardeii cu amestecul; se pudreaza cu faina; se tavalesc prin ou.
Se prajesc in ulei. Se repartizeaza pe farfurii sosul, se pun deasupra ardeii umpluti si se decoreaza cu patrunjel.
Pofta buna!