Ardei umpluti cu legume si busuioc

Printeaza

Ardei umpluti cu legume si busuioc din: ardei grasi, vanata, dovlecei, telina, ceapa, usturoi, busuioc, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Ardei umpluti cu legume si busuioc

  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi galbeni
  • 1 vânătă
  • 2 dovlecei
  • 1 tulpină ţelină
  • 1 ceapă
  • 2 căţei usturoi
  • busuioc proaspăt
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli toate legumele. Cureţi vânătă şi dovleceii de coajă şi le tai cuburi. Feliezi ţelina şi toci busuiocul.

Cureţi şi mărunţeşti ceapa şi usturoiul. Tai ardeii pe jumătate, le scoţi seminţele, îi speli şi îi laşi să se zvânte.

Porneşti cuptorul şi încingi uleiul într-o tigaie. Căleşti ceapa şi usturoiul, adaugi vânătă, dovleceii, ţelina şi busuiocul. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă 10 minute, amestecând din când în când.

Pui în fiecare jumătate de ardei din compoziţia de legume, apoi îi aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei şi laşi la copt 15 minute. îi serveşti calzi.

 

Ardei umpluti cu legume si busuioc

Ardei umpluti cu legume si busuioc

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.