Ardei umpluti cu legume si busuioc
PrinteazaArdei umpluti cu legume si busuioc din: ardei grasi, vanata, dovlecei, telina, ceapa, usturoi, busuioc, ulei, sare, piper.
- 2 ardei graşi roşii
- 2 ardei graşi galbeni
- 1 vânătă
- 2 dovlecei
- 1 tulpină ţelină
- 1 ceapă
- 2 căţei usturoi
- busuioc proaspăt
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli toate legumele. Cureţi vânătă şi dovleceii de coajă şi le tai cuburi. Feliezi ţelina şi toci busuiocul.
Cureţi şi mărunţeşti ceapa şi usturoiul. Tai ardeii pe jumătate, le scoţi seminţele, îi speli şi îi laşi să se zvânte.
Porneşti cuptorul şi încingi uleiul într-o tigaie. Căleşti ceapa şi usturoiul, adaugi vânătă, dovleceii, ţelina şi busuiocul. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă 10 minute, amestecând din când în când.
Pui în fiecare jumătate de ardei din compoziţia de legume, apoi îi aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei şi laşi la copt 15 minute. îi serveşti calzi.
Ardei umpluti cu legume si busuioc
Pofta buna!