Ardei umpluti cu legume si masline
PrinteazaArdei umpluti cu legume si masline din: ardei, ceapa, ulei, sare, piper, usturoi, ciuperci, orez, cascaval, porumb, masline, patrunjel.
- 6 ardei graşi roşii
- 2 cepe mari
- ulei
- sare
- piper
- 3-4 căţei usturoi pisaţi
- 100 g ciuperci feliate
- 150 g orez
- 150 g caşcaval vegetal
- 50 g porumb dulce, din conservă
- 50 g măsline negre, feliate
- 3 linguri seminţe de pin, prăjite
- 3 linguri pătrunjel tocat
- frunze de ceapă verde, pentru decor
- 450 ml apă
Mod de preparare:
Speli ardeii, îi tai în două, pe lungime, îi cureţi de seminţe şi îi laşi la scurs cu gura în jos. Căleşti ceapa în ulei, până devine sticloasă, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi adaugi usturoiul.
Sotezi câteva minute şi pui ciupercile, orezul spălat şi apa. Când scade lichidul, opreşti focul.
Umpli jumătăţile de ardei cu amestecul călit, razi caşcavalul vegetal, presari boabele de porumb scurse, măslinele, seminţele de pin şi pătrunjelul tocat.
Ii aşezi într-o tavă şi îi dai la cuptor până când se topeşte caşcavalul.
Ii serveşti calzi, decoraţi cu ceapă verde tocată.
Pofta buna!