Ardei umpluti cu orez, ciuperci si verdeata
PrinteazaArdei umpluti cu orez si ciuperci din: ardei grasi, orez, ciuperci, ceapa, patrunjel, marar, sare, piper, rosii, ulei.
- 8-12 ardei grasi
- 1 cana cu orez
- 6-8 ciuperci
- 1 ceapa
- 4 linguri cu patrunjel si marar tocate
- sare
- piper boabe
- 2 rosii decojite
- 1 ceasca de ulei
Mod de preparare:
Spalati ardeii, inlaturati coditele si semintele folosind varful unui cutit ascutit. Lasati ardeii sa se scurga pe un prosop curat. Pregatiti umplutura: spalati ciupercile cu atentie, desprindeti coditele apoi tocati-le felii subtiri.
Puneti ciupercile si coditele, taiate felii mari, impreuna cu ceapa tocata sa se caleasca in ulei, intr-o cratita smaltuita.
Lucrati la foc mic, cu vasul acoperit. Dupa 15 minute adaugati in cratita rosiile tocate marunt si orezul ales bob cu bob si spalat in 2-3 ape. Lasati sa fiarba usor 4-5 minute. Amestecati cu lingura in cratita sa nu se prinda orezul.
Stingeti focul, sarati si piperati cand amestecul s-a racit putin, apoi framantati cu mana umeda umplutura in care ati adaugat verdeata tocata.
Umpleti ardeii, asezati-i la rand intr-o cratita cu gura larga, acoperiti cu apa calda si fierbeti la foc potrivit, cu vasul acoperit. Serviti mancarea calda, cu sau fara paine.
Pofta buna!