Ardei umpluti cu orez si carne
PrinteazaArdei umpluti cu orez si carne din: ardei, carne, ceapa, rosii, ou, orez, verdeata, marar, sare, piper, smantana.
- 10-12 ardei graşi
- 400 g carne
- 2 cepe
- 2 roşii
- 1 ou
- 1 ceaşcă de orez
- verdeaţă tocată
- 3-4 crenguţe de mărar
- sare
- piper măcinat
- 1 ceaşcă plină cu supă
- smântână sau iaurt
Mod de preparare:
Spălaţi ardeii, tăiaţi-le codiţele, curăţaţi-i de seminţe, spălaţi-i şi lăsaţi-i să se scurgă. Amestecaţi carnea cu ceapă tocată, orezul ales şi spălat, o roşie felii, fară pieliţă, verdeaţa tocată, 1 ou, sare, piper măcinat.
Omogenizaţi şi umpleţi ardeii, după ce aţi adăugat în amestec 1 ceaşcă cu apă sau cu supă. Aşezaţi-i în cratiţă, puneţi căpăcele din felii de roşii şi condimentaţi cu crenguţe de mărar aşezate printre ardei.
Acoperiţi cu apă caldă, lăsaţi să fiarbă 30 min, cu puţină sare şi alte condimente.
Puneţi la cuptor pentru 20 de minute. Serviţi ardeii cu puţin sos în care s-au făcut, acoperiţi cu smântână, lângă pâine proaspătă.
Pofta buna!