Ardei umpluti cu orez si legume
PrinteazaO reteta gustoasa de ardei umpluti cu orez, legume, morcov, telina, ceapa, nuca, ulei, condimente, patrunjel verde si suc de rosii.
- 20 ardei
- 1 cană orez
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 4 cepe mari
- 1 lingură nucă sau pateu de soia
- 3 linguri ulei
- 2 linguri condimente
- 1 legătură pătrunjel verde
- 300-400 ml suc de roşii
Mod de preparare:
Speli ardeii, îi cureţi de cotoare şi-i laşi deoparte. Cureţi cepele, le speli, le tai mărunt, le înăbuşi în ulei cu puţină apă, apoi adaugi ţelina şi morcovul rase şi le căleşti împreună, lei tigaia de pe foc, adaugi orezul, nuca sau pate ul de soia, condimentele, pătrunjelul tocat şi amesteci.
Umpli ardeii cu această compoziţie, îi aşezi într-o oală, torni peste ei sucul de roşii, completezi cu apă cât să-i cuprindă şi-i fierbi pe foc mic. Dacă zeama scade la fiert mai adaugi apă clocotită.
Pofta buna!