Ardei umpluti cu orez si marar
PrinteazaArdei umpluti cu orez si marar
- 10 ardei
- 200 g orez
- 2 cepe
- 150 g ulei
- 1 linguriţă bulion de roşii (sau 1—2 roşii)
- 1/2 lingură unt
- 1 pahar apă
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocăm ceapa şi o îngălbenim în ulei, într-o tigaie. Adăugăm orezul, amestecăm puţin, potrivim sarea, piperul, şi turnăm două ceşti de apă. Fierbem orezul pe jumătate.
Punem bulion de roşii sau roşii curăţate de pieliţă şi de seminţe, tăiate în cuburi. Luăm orezul de la foc şi îl presărăm cu pătrunjel şi cu mărar tocat. Apoi umplem ardeii cu orez şi îi punem cu unt într-o tigaie, ca să se moaie puţin la foc. Aşezăm ardeii într-o cratiţă.
Turnăm puţină apă clocotită în tigaia în care s-au prăjit ardeii, amestecăm şi punem apa aceasta în cratiţă, peste ardei. După aceea aşezăm la loc căpăcelele ardeilor pe care le-am păstrat. Punem cratiţa la un foc mai moale, ca să fiarbă încet, acoperită, sau o dăm la cuptor, tot acoperită.
După 15 minute întoarcem ardeii cu o furculiţă şi îi mai lăsăm 15 minute pe cealată parte.
Dacă orezul nu este fiert sau ardeii nu sînt destul de pătrunşi, adăugăm încă puţină apă clocotită, puţin bulion de roşii şi cîteva picături de ulei, şi lăsăm mîncarea pe foc pînă la servirea mesei. Ardeii umpluţi cu orez se pot servi calzi, sînt însă mai gustoşi reci.
Pofta buna!