Ardei umpluţi cu orez (varianta)
PrinteazaArdei umpluţi cu orez
- ardei graşi
- orez
- mărar
- ulei
- sos de roşii
- roşii mici
- sare
Mod de preparare:
Se prepară orezul la fel ca pentru sarmale în foi de varză (fără stafide), adăugîndu-se mărar tăiat mărunt.
Se aleg ardei graşi, li se laie cîte rm căpăcel în partea dinspre codiţă, se spală şi se curăţă bine de seminţe. Se umplu apoi cu orez potrivit de sare, se ung cu ulei, se aranjează într-o tavă unsă la rîndul ei cu ulei şi se dau la cuptor pentru cîteva minute, pînă se rumenesc.
Se acoperă cu sos de roşii şi se lasă să fiarbă la foc moale circa 3/4 ore, pînă ce se fierbe orezul. Cînd ardeii sint gata, se poate aplica pe fiecare cîte o jumătate de roşie mică.
Pofta buna!