Ardei umpluti cu oua

Printeaza

Ardei umpluti cu oua din: ardei, oua, branza, sunca, patrunjel, chifle, unt.

Ingrediente:Ardei umpluti cu oua

  • 4 ardei graşi verzi
  • 3 ouă fierte
  • 200 g brânză proaspătă
  • 1 ardei gras roşu
  • 100 g şuncă
  • 1 legătură pătrunjel
  • chifle din făină integrală
  • unt

 

Mod de preparare:

Cureţi ardeiul gras roşu şi-l toci. Tai ouăle bucăţi, împreună cu şunca. Adaugi brânza şi amesteci până se omogenizează. La final, pui pătrunjelul tocat. Speli ardeii verzi, îi cureţi de seminţe, le îndepărtezi capacul şi-i umpli.

Ii împachetezi în folie de plastic şi îi dai la rece 2-3 ore, după care-i tai felii. Serveşti cu chifle unse cu puţin unt.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Angela Constantin

    Eu fac ardeii umpluti cu carne si ii fac asa:

    Ingrediente:
    •10-12 ardei grasi, de o marime medie (7-8 cm. lungime)
    •700 de grame de carne macinata (eu folosesc in amestec, 1/2 de porc, 1/2 de vita, am folosit chiar si de pui sau curan pt. ca, spre deosebire de sarmale, ardeii umpluti nu imi plac grasi)
    •1-2 cepe
    •1/2 de pahar de orez (75-80 ml.) cu bobul rotund
    •1/2 de legatura de marar
    •1/2 de legatura de patrunjel
    •1 lingurita rasa de piper macinat
    •1 lingurita sare
    •1 lingurita paprika dulce sau iute (optional, eu o pun pentru culoare si aroma)
    •optional: 1 ou intreg sau doar 1 galbenus de ou, dar merge si fara
    •3 frunze de dafin
    •sos: 250 de ml. de bulion de rosii concentrat, 3 linguri de ulei, 2 linguri de faina, frunza de dafin, sare, piper, zahar

    Mod de preparare:
    ardeilor li se scoate cotorul cu seminte, se curata pe cat posibil si de nervurile din interior si se spala bine, lasandu-se apoi la scurs cu deschizatura in jos.
    Carnea tocata se pune intr-un castron (dupa cum v-am spus, am folosit si de vita si de porc).
    Se toaca ceapa marunt si se adauga peste carne, se adauga si orezul, sarea, piperul, paprika, verdeturile tocate (nu neglijati verdeturile, vor aduce prospetime acestui fel de mancare de vara) si, daca horatati sa folositi, oul intreg sau galbenusul (oul are categoric un rol in a lega compozitia de carne si orez, dar o va si intari putin, daca doriti o compozitie mai moale folositi doar galbenusul sau nu puneti ou deloc).
    Se amesteca toate foarte bine, pana la obtinerea unei compozitii omogene.

    Compozitia de carne si orez se indeasa in ardeii umpluti, fara a-i umple insa complet (tineti cont ca orezul se va mai umfla la fierbere).

    Se aranjeaza ardeii intr-o oala potrivita, cu deschizatura in sus. Separat, se da in clocot cam 1 litru si jumate de apa. Cand apa clocoteste, se toarna cu grija deasupra ardeilor din oala, sa fie apa doar atat cat sa acopere ardeii. Se mai presara un strop de sare, adauga foile de dafin si se pune oala pe foc.

    Se fierb ardeii la foc potrivit spre moale timp de 1 ora – 1 ora 1/2, suficient sa se gateasca si carnea si sa fie fiert si orezul.

    Pentru sos, intr-o craticioara incing uleiul si adaug faina. Amestec rapid pentru ca uleiul sa se inglobeze in faina, fara sa se rumeneasca. Imediat torn deasupra, putin cate putin si amestecand continuu, 250 de ml. din supa in care au fiert ardeii, fierbinte. Va clocoti si se va ingrosa imediat. Adaug bulionul (e bine sa se foloseasca unul foarte concentrat) si amestec foarte bine, apoi adaug si frunza de dafin. Se fierbe sosul 4-5 minute pe foc mic, apoi se potriveste gustul cu sare, piper si zahar (cam 2 lingurite de zahar, atat cat sa echilibreze aciditatea rosiilor).

    Pofta buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.