Ardei umpluţi cu peşte oceanic, raci sau creveţi cu maioneză
PrinteazaArdei umpluţi cu peşte oceanic, raci sau creveţi cu maioneză
Pentru: 12 persoane
- 72 ardei graşi
- 1 cutie cu ton sau 1 kg peşte oceanic
- 20 raci sau 1 cutie ereveţi
- 30 măsline
- 150 g ulei
- 7/2 linguriţă muştar
- 1 ou
- sare
- lămîie
- 6 fileuri de anşoa
Mod de preparare:
Ardeii se taie în două şi se curăţă de seminţe. Separat se prepară o maioneză picantă din ulei, 1 gălbenuş, sare, muştar, zeamă de lămîie şi cu puţină ceapă verde totatâ.
Tonul şi creveţii se taie bucăţele,peştele congelat şi racii se fierb, se dezosează şi se amestecă cu jumătate din maioneză. Se umplu ardeii (jumătăţile) şi se napează cu restul de maioneză.
Se garnisesc cu măsline şi fileuri de anşoa.
Pofta buna!