Ardei umpluti cu peste (ton)
PrinteazaArdei umpluti cu peste (ton) din: ton, ardei, capere, ceapa, faina, mustar, smantana, sare, piper.
- 3 castraveţi muraţi
- 75 g unt
- 1 ceapă roşie
- 100 g faina
- 150 ml smântână
- sare şi piper
- 1 lingură muştar
- rozmarin
- ardei
- 500 g ton
- capere
Mod de preparare:
Se prepară sosul: se rad 3 castraveţi muraţi şi se scurg.
Se căleşte în 75 g unt, 1 ceapă roşie tocată, se toarnă 100 g făină dizolvată în puţină apă şi se amestecă. Când începe să se îngroaşe, se adaugă cca 500 ml apă, apoi 150 ml smântână, sare şi piper.
Se fierbe până se îngroaşă sosul; se adaugă 1 lingură muştar, castraveţii şi rozmarin tocat. Se fierbe sosul 20 minute şi se lasă să se răcească.
Intre timp se taie căpăcelele de la 9 ardei graşi: 3 roşii, 3 verzi şi 3 galbeni. Se amestecă 2 ardei capia tocaţi cu 500 g ton mărunţit din conservă, 2 linguri capere, suc de la 1 lămâie, sare şi piper.
Se umplu ardeii cu această compoziţie si se servesc imediat cu sosul de castraveţi.
Pofta buna!