Ardei umpluti cu salata
PrinteazaArdei umpluti cu salata din: ardei, vinete, ceapa, rosii, ulei, patrunjel, frunze de telina, piper, sare.
- 500 g ardei gras
- 1 kg vinete
- 2 cepe
- 2 rosii
- 100 ml ulei
- 1 legatura de patrunjel
- frunze de telina
- piper
- sare
Mod de preparare:
Vinetele se coc pe plită pe toate părţile şi se lasă să se răcească. Se curăţă şi se lasă la scurs, înţr-o tavă aşezată în poziţie înclinată. Când s-au scurs suficient, vinetele se toacă mărunt, cu un satâr din lemn.
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă fin. Se amestecă bine, cu o lingură de lemn, vinetele, ceapa şi uleiul, se adaugă sare şi piper după gust. Ardeii se spală bine, se curăţă de cotoare şi seminţe şi se umplu cu salata de vinete.
Se acoperă cu căpăcele din feliuţe de roşii.
Pofta buna!