Ardei umpluti cu vinete si ardei iute
PrinteazaArdei umpluti cu vinete si ardei iute din: ardei gras, chimion, coriandru, rosii, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, vanata, fasole, ou, branza feta, branza de vaci, rucola, lime.
- 2 ardei grasi, taiati in jumatati
- cate 1 lingurita de chimion si coriandru macinate
- 1 conserva cu 400g de rosii tocate
- 1 ceapa rosie, feliata
- 1 catel de usturoi, ras
- 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat
- 1 vanata, taiata cuburi
- 200g de fasole, din conserva
- 1 legatura mică de coriandru, tocat
- 1 ou
- 25g de branza feta, maruntita
- 50g branza de vaci
- 2 maini de rucola
- sferturi de lime, pentru servire
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190°C. Asaza jumatatile de ardei intr-un vas de copt, cu pielea in sus si coace-le 15-20 de minute.
Intre timp, pune condimentele intr-o oal si incalzeste-le putin, pentru a-si elibera aroma. Adauga rosiile, ceapa, usturoiul, ardeiul iute, vinetele si fasolea nescursa. Acopera oala si gateste totul 20 de minute, amestecand ocazional. Incearca sa nu adaugi lichid suplimentar; amestecul ar irebui sa fie destul de uscat. Incorporeaza coriandrul.
Intre timp, bate oul si combina-l cu branza feta si cea de vaci. Intoarce ardeii pe partea cealalta si umple jumatatile cu mixul cu vinete, indesandu-l cat mai bine cu putinta. Peste el pune mixul de branzeturi. Da ardeii din nou la cuptor timp de 10 minute, pana cand toppingul se stabilizeaza relativ.
Serveste ardeii pe rucola, cu sferturi de lime alaturi.
Ardei umpluti cu vinete si ardei iute
Pofta buna!