Ardei umpluti cu vinete si paine
PrinteazaArdei umpluti cu vinete si paine din: ardei, vinete, paine alba, ceapa, ou, faina, ulei, sare, piper, rosii, frunza de telina, unt, sare.
- 12 ardei
- 3 vinete de marime mijlocie
- 1 felie de paine alba
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 lingura de faina
- 100 ml ulei
- sare
- piper
pentru sos:
- 500 g rosii
- 1 lingurita de faina
- 1 lingurita de zahar
- 1 frunza de telina
- unt
- sare
Mod de preparare:
Cureţi ardeii de cotor şi seminţe. Coci vinetele, le cureţi şi le laşi la scurs. Apoi le toci împreună cu miezul de pâine înmuiat în lapte, ceapa tocată mărunt şi călită în ulei. Adaugi oul, uleiul, făina, sarea şi piperul.
Umpli ardeii cu această compoziţie, după care îi presari cu puţină făină şi îi prăjeşti uşor pe ambele părţi, în ulei încins. Aşezi ardeii într-o tavă şi torni peste ei un sos preparat din roşiile fierte, pasate, amestecate cu zahărul, sarea, frunza de ţelină şi untul frecat cu făină.
Laşi să fiarbă puţin, apoi scoţi frunza de ţelină şi introduci vasul la cuptor pentru circa 15 minute.
Ardei umpluti cu vinete si paine
Pofta buna!