Ardei umpluti cu vinete si paine

Printeaza

Ardei umpluti cu vinete si paine din: ardei, vinete, paine alba, ceapa, ou, faina, ulei, sare, piper, rosii, frunza de telina, unt, sare.

Ingrediente:Ardei_umpluti_cu_vinete_si_paine

  • 12 ardei
  • 3 vinete de marime mijlocie
  • 1 felie de paine alba
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 lingura de faina
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 500 g rosii
  • 1 lingurita de faina
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 frunza de telina
  • unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi ardeii de cotor şi seminţe. Coci vinetele, le cureţi şi le laşi la scurs. Apoi le toci împreună cu miezul de pâine înmuiat în lapte, ceapa tocată mărunt şi călită în ulei. Adaugi oul, uleiul, făina, sa­rea şi piperul.

Umpli ardeii cu această com­poziţie, după care îi presari cu puţină făină şi îi prăjeşti uşor pe ambele părţi, în ulei încins. Aşezi ardeii într-o tavă şi torni peste ei un sos preparat din roşiile fierte, pasate, amestecate cu zahărul, sarea, frunza de ţelină şi untul frecat cu făină.

Laşi să fiarbă puţin, apoi scoţi frunza de ţelină şi introduci vasul la cuptor pentru circa 15 minute.

Ardei umpluti cu vinete si paine

Ardei_umpluti_cu_vinete_si_paine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.