Ardei umpluţi la cuptor
PrinteazaArdei umpluti la cuptor din: cartofi, ulei de masline, sare, boabe de piper negru, ardei grasi rosii, busuioc, ceapa, carne tocata, pesmet, ou, mustar, piper, vin si foi de dafin.
Ingrediente:
- 800 g cartofi mici
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- 1 lingură boabe de piper negru
- 4 ardei graşi roşii
- 2 legături busuioc
- 2 cepe
- 400 g carne tocată
- 2-3 linguri pesmet
- 1 ou
- 1 lingură muştar piper
- 100 ml vin alb sau supă
- 6 foi de dafin
Mod de preparare:
spală cartofii şi se amestecă într-o formă de sufleu mare cu ulei, sare şi boabe de piper.
încinge cuptorul la 180 °C. Se taie căpăcelele de la ardei şi se pun deoparte; ardeii se golesc de seminţe şi se curăţă de pieliţele albe.
toacă busuiocul şi ceapa; se frământă cu carne tocată, pesmet, ou şi muştar; se sărează şi se piperează.
umplu ardeii cu amestecul de carne şi se aşază în formă; se toarnă vin şi se adaugă foi de da¬fin; se coace totul 35 min.
Apoi se închide fiecare ardei cu căpăcelul lui şi se acoperă forma cu folie de aluminiu.
mai coace 15-20 min. Ardeii se servesc eventual cu un sos de smântână.
Ardei umpluţi la cuptor
Pofta buna!