Ardei umpluţi la cuptor

Printeaza

Ardei umpluti la cuptor din: cartofi, ulei de masline, sare, boabe de piper negru, ardei grasi rosii, busuioc, ceapa, carne tocata, pesmet, ou, mustar, piper, vin si foi de dafin.

 

Ingrediente:

  • 800 g cartofi mici
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • 1 lingură boabe de piper negru
  • 4 ardei graşi roşii
  • 2 legături busuioc
  • 2 cepe
  • 400 g carne tocată
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingură muştar piper
  • 100 ml vin alb sau supă
  • 6 foi de dafin

 

Mod de preparare:

spală cartofii şi se amestecă într-o formă de sufleu mare cu ulei, sare şi boabe de piper.

încinge cuptorul la 180 °C. Se taie căpăcelele de la ardei şi se pun deoparte; ardeii se golesc de seminţe şi se curăţă de pieliţele albe.

toacă busuiocul şi ceapa; se frământă cu carne tocată, pes­met, ou şi muştar; se sărează şi se piperează.

umplu ardeii cu amestecul de carne şi se aşază în formă; se toarnă vin şi se adaugă foi de da¬fin; se coace totul 35 min.

Apoi se închide fiecare ardei cu căpăcelul lui şi se acoperă forma cu folie de aluminiu.

mai coace 15-20 min. Ardeii se servesc eventual cu un sos de smântână.

 

Ardei umpluţi la cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.