Ardei umpluti, dietetici
PrinteazaArdei umpluti, dietetici din: ardei, orez, ceapa, ulei, scortisoara, patrunjel, rosii, boia, naut, miere, stafide, sare, piper.
- 4 ardei graşi
- 100 g orez
- 5 fire de ceapă verde
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 1 vârf cuţit de scorţişoară
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 200 ml supă de legume
- 1 cutie cu roşii decojite
- 2 linguri cu miere
- 1 cutie cu năut fiert
- 1 liguriţă cu boia de ardei
- 1 lingură cu stafide
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală orezul, scurge-l şi pune-l într-o tigaie cu ulei încins, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi pătrunjelul tocat. Amestecă vreo trei minute. Adaugă scorţişoară, piper şi puţină sare. într-un vas, amestecă roşiile tăiate cubuleţe, mierea şi boiaua.
Separat, pasează cu blenderul sau dă prin maşina de tocat năutul, scurs de zeamă. Când orezul devine sticlos, toarnă supa de legume, acoperă şi lasă la fiert vreo 20 de minute.
Adaugă năutul mărunţit, stafidele şi o parte din sosul de roşii şi miere. Curăţă ardeii şi opăreşte-i câteva minute în apă. Umple-i cu amestecul de orez, pune-i într-o tavă, toarnă sosul rămas şi bagă la cuptor vreo 30 de minute, acoperiţi.
Pofta buna!