Ardei umpluti cu file de miel
PrinteazaArdei umpluti cu file de miel din: ardei gras, usturoi, file d emiel, ulei de rapita, orez, chimen, coriandru, supa, sare, piper.
- 5 ardei grasi rosii
- 5 ardei grasi galbeni
- 2 catei de usturoi
- 500 g file de miel
- 2 linguri ulei de rapita
- 1 lingura unt
- 300 g orez basmati fiert
- 1 lingurita chimen maicnat
- 2 varfuri de cutit coriandru pisat
- 100 ml supa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pregătesc un ardei gras roşu şi unul galben. Se taie pulpa cuburi.
De la restul de ardei se taie câte un căpăcel, se golesc ardeii de cotoare şi sâmburi, se spală în interior şi se lasă să se scurgă.
Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se taie cuburi carnea. Se încinge cuptorul la 210°C.
Se încinge uleiul într-o tigaie de teflon şi se prăjeşte carnea la foc iute; se scoate. Se încinge untul în tigaie şi se căleşte usturoiul.
Se adaugă cuburile de ardei gras. Se prăjesc amestecând 2-3 min. Se adaugă orezul, apoi coriandru şi chimen.
Se stinge cu supă şi se fierbe 3-4 min. Se condimentează. Se amestecă orezul cu carne.
Se umplu ardeii cu acest amestec şi se aşază deasupra căpăcelul.
Se aşază într-o formă de sufleu şi se coace la cuptor cca 16-18 min.
Ardei umpluti cu file de miel
Pofta buna!