Ardei umpluţi – cu gust picant de ciuperci
PrinteazaO reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, chifle, unt, ciuperci champignon, ceapa, usturoi, patrunjel, lapte, ou, sare, piper, nucsoara si supa.
- 4 ardei grasi
- 4 chifle de o zi
- 4 linguri unt
- 100 g ciuperci champignon
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura patrunjel tocat
- 125 ml lapte fierbinte
- 1 ou
- sare
- piper
- nucsoara rasa
- 200 ml supa
Mod de preparare:
Tăiaţi capacul ardeilor, îndepărtaţi-le seminţele. Tăiaţi chiflele cuburi şi prăjiţi-le în 2 linguri de unt. Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în patru. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le. Preîncălziţi cuptorul la 180°C.
Prăjiţi ciupercile într-o lingură de unt. Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi continuaţi să le căliţi. Amestecaţi-le cu pătrunjelul, cuburile de pâine, laptele şi oul. Condimentaţi-le cu sare, piper şi nucşoară şi umpleţi ardeii cu acest amestec.
Aşezaţi-i într-o formă de sufleu unsă cu grăsime, presăraţi untul tăiat felii subţiri şi aşezaţi capacul ardeilor.Turnaţi supa şi fierbeţi-i la foc mic şi acoperiţi cca. 30 de minute, apoi descoperiţi-i şi fierbeţi-i alte 10 minute.
Ardei umpluţi
Pofta buna!