Ardei umpluti la cuptor

Printeaza

Ardei umpluti la cuptor din: ardei grasi rosii, bacon, ceapa, unt, pesmet, oua, branza, sare, piper.

Ingrediente:Ardei umpluti la cuptor

  • 6 ardei graşi roşii de mărime mică-mijlocie

Pentru umplutura:

  • 200 g bacon, tăiat mărunt
  • 1 ceapă, curăţată de coajă şi tăiată mărunt
  • 1 lingură cu unt
  • 30 g pesmet 2 ouă fierte tari, decojite şi tăiate mărunt
  • 45 g brânză Cheddar, rasă mărunt
  • sare şi piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara umplutura, pune untul, baconul şi ceapa într-o tigaie şi căleşte-le uşor timp de 10 minute, până când ceapa .devine moale, la de pe foc şi adaugă pesmetul, oul tăiat mărunt, jumătate din cantitatea de brânză şi asezonează.

Amestecă bine. Setează cuptorul la 180°C. Taie capacul ardeilor şi scoate cotorul şi seminţele.

Clăteşte-i bine. Taie puţin din baza ardeilor dacă este necesar, pentru ca să poată sta vertical.

Pune cu lingura umplutura în ardei şi presară desupra restul de brânză. Pune-i vertical într-o tavă pentru cuptor, acoperă lejer cu folie de aluminiu şi dă la cuptor timp de 45 minute.

Indepărtează folia şi mai lasă inca 10 minute, pentru a se rumeni. Serveste ardeii calzi cu mazare sau reci cu salata.

 

Ardei umpluti la cuptor

Ardei umpluti la cuptor

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.