Ardei umpluti cu mei
PrinteazaArdei umpluti cu mei din: ardei, mei, ulei de masline, ceapa, ciuperci, usturoi, rosii, sare, piper, suc de rosii, vin.
- 5 ardei graşi verzi
- 2 căni boabe de mei
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă roşie
- 150 g ciuperci
- 2 căţei de usturoi
- 200 g roşii
- sare
- piper
- plante aromatice (busuioc, maghiran, cimbru)
Pentru sos:
- 150 ml suc de roşii
- 100 ml vin alb
- piper
- sare
Mod de preparare:
Pui la fiert meiul, în 3 căni de apă clocotită, la foc mic, timp de aproximativ 25 de minute, acoperind vasul cu un capac.
După ce s-a răcorit, îl zdrobeşti cu furculiţa.
Cureţi şi speli legumele şi ciupercile. Opăreşti roşiile şi le decojeşti. Toci fin ceapa.
Tai în cubuleţe ciupercile şi roşiile. Incingi uleiul într-o tigaie şi căleşti ceapa, usturoiul tăiat în felioare şi ciupercile.
După ce au scăzut, adaugi roşiile, plante aromatice, piper şi sare după gust şi continui să le fierbi împreună, amestecând până când scade zeama. Iei vasul de pe foc şi încorporezi meiul.
Speli ardeii şi îi cureţi de seminţe şi cotoare. Umpli ardeii cu această compoziţie şi îi aşezi într-un vas termorezistent.
Torni vinul şi sucul de roşii, după care introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute.
Ardei umpluti cu mei
Pofta buna!