Sufleu de parmezan din: unt, faina, lapte, parmezan, oua si pesmet. Ingrediente: 200 gr unt 3 linguri faina 1/2 l lapte 150g parmezan ras (sau cascaval) 5 oua pesmet Mod de preparare Se pune untul intr-un vas pe foc ca sa se topeasca, se adauga faina si se lasa sa se prajeasca pina […]
Ardei umpluti si menta
PrinteazaArdei umpluti si menta din: ardei, usturoi, zeama de lamaie, menta uscata, orez, carne de porc, unt, chimen, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 ardei graşi
- 2 căţei mari de usturoi
- zeama de la o lămâie
- 2 linguri de mentă uscată
umplutura:
- 1 pahar orez
- 200 g carne de porc tocată
- 30 g unt
- chimen măcinat
- piper
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi cotoarele de la ardei, scoateti-le seminţele şi părţile albe din interior după care îi spălaţi foarte bine.
Omogenizaţi ingredientele pentru umplutură, umpleţi cu aceasta ardeii, pregătiţi şi puneţi-le drept capac câte o felie de roşie. Aşezaţi apoi ardeii la fiert, în cuptor, la foc potrivit, pentru 30-35 de minute.
Cu 5 minute înainte de a fi gata, adăugaţi în preparat şi mentă uscată.
Pofta buna!
Supă de napi – un preparat sănătos, cu o textură fină și un gust dulceag, perfect pentru zilele răcoroase sau pentru o masă ușoară și nutritivă. Napii, adesea subestimați, sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, iar combinația lor cu legume proaspete și condimente creează o supă plină de savoare. Ingrediente (pentru 4 porții) […]