Ardei umpluti cu mozzarella, masline si cuscus
PrinteazaArdei umpluti cu mozzarella, masline si cuscus din: ardei graşi, cuscus, ceapa rosie, gogosari, mozzarella, unt, rosii, rondele de măsline, sare, busuioc verde, unt.
Ingrediente:
- 5 ardei graşi
- 200 g cuşcuş
- 1 ceapă roşie
- 2 gogoşari
- 300 g mozzarella
- 50 g unt
- 2 roşii
- 150 g rondele de măsline
- sare
- busuioc verde mărunţit
- 1 lingură unt pentru vas
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o înăbuşi în unt topit, până devine sticloasă.
Cureţi gogoşarii, îi tai în felioare subţiri şi îi adaugi peste ceapă.
Amesteci pentru 1-2 minute, după care stingi cu puţină apă călduţă şi pui măslinele şi roşiile, în prealabil decojite şi mărunţite.
După ce au scăzut, sărezi şi condimentezi cu piper şi busuioc după gust.
Iei tigaia de pe foc, adaugi cuşcuşul, amesteci şi acoperi cu un capac. Tai brânza în cubuleţe.
Speli ardeii, îi cureţi, îi tai pe jumătate, în lungime şi îi aşezi într-un vas termo rezistent uns cu unt.
Ii umpli cu compoziţia preparată şi presari deasupra mozzarella.
Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 30de minute. îi serveşti decoraţi cu frunze de busuioc verde.
Ardei umpluti cu mozzarella, masline si cuscus
Pofta buna!