Ardei umpluti murati
PrinteazaArdei umpluti murati din: ardei grasi, varza, telina, morcov, patrunjel, sare si otet.
- 4 kg ardei grasi (rosii, galbeni, verzi)
- 1 kg varza alba
- 1 telina
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 8 linguri sare
- 10 linguri otet
Mod de preparare:
Ardeii, aleşi dintre cei mari, rotunzi şi sănătoşi, graşi, îi speli, îi crestezi în jurul cotorului pe care-l scoţi şi cureţi cu grijă toate seminţele.
Tai varza fideluţă, iar zarzavatul îl dai pe răzătoarea mare, curăţat şi spălat în prealabil.
Amesteci într-un castron varza cu zarzavatul, presărând deasupra 3 linguri de sare.
Freci bine amestecul, după care umpli ardeii cu compoziţia obţinută, iar la gură îi astupi cu câte o bucată de varză.
Aşezi ardeii astfel umpluţi în borcan. Peste ei torni soluţia obţinută din 3 l de apă, 5 linguri de sare şi 10 linguri de oţet, fiartă până dă în clocot, apoi lăsată să se răcească.
Pofta buna!