Ardei umpluti murati

Printeaza

Ardei umpluti murati din: ardei grasi, varza, telina, morcov, patrunjel, sare si otet.

Ingrediente:Ardei umpluti murati

  • 4 kg ardei grasi (rosii, galbeni, verzi)
  • 1 kg varza alba
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 8 linguri sare
  • 10 linguri otet

 

Mod de preparare:

Ardeii, aleşi dintre cei mari, rotunzi şi sănătoşi, graşi, îi speli, îi crestezi în jurul cotorului pe care-l scoţi şi cureţi cu grijă toate seminţele.

Tai varza fideluţă, iar zarzavatul îl dai pe răzătoarea mare, curăţat şi spălat în prealabil.

Amesteci într-un castron var­za cu zarzavatul, presărând deasupra 3 linguri de sare.

Freci bine amestecul, după care umpli ardeii cu compoziţia obţinută, iar la gură îi astupi cu câte o bucată de varză.

Aşezi ardeii astfel umpluţi în bor­can. Peste ei torni soluţia obţinută din 3 l de apă, 5 linguri de sare şi 10 linguri de oţet, fiartă până dă în clocot, apoi lăsată să se răcească.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.