Ardei umpluţi cu orez basmati
PrinteazaArdei umpluţi cu orez basmati din: ceapa, ardei, pasta de rosii, orez basmati, albusuri de ou, tarhon, cardammom, sare si piper.
- 2 cepe
- 4 ardei roşii
- 50 g pastă de roşii
- 400 g de orez basmati fiert
- 3 albuşuri de ou
- 1 lingură de tarhon (proaspăt sau uscat)
- 1 lingură de praf de cardamom
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decojiţi cepele, apoi tocaţi-le. Fierbeţi-e la abur timp de 15 minute. Spălaţi ardeii şi goliţi-le interiorul.
Pureţi-i întregi la abur timp de 20-25 de minute. Incălziţi cuptorul la 180°C (treapta 6). Diluaţi uşor pasta de roşii cu puţină apă caldă.
Amestecaţi într-un bol orezul fiert, pasta de roşii, ceapa şi albuşurile de ou bătute. Adăugaţi tarhonul şi cardamomul. Puneţi sare şi piper. Amestecaţi până când obţineţi o umplutură omogenă.
Umpleţi ardeii cu acest amestec şi aşezaţi-i într-un vas termorezistent. Puneţi totul la ciptor şi lăsaţi 20 de minute. Preparatul poate fi servit cu sos de roşii cu busuioc.
Poftă bună!