Ceai de Coji de Nucă: Această infuzie naturală este cunoscută pentru capacitatea sa de a sprijini sistemul imunitar și de a oferi un gust unic și reconfortant. Bogat în antioxidanți și substanțe nutritive, ceaiul de coji de nucă este ușor de preparat și poate fi savurat în orice moment al zilei. Ingrediente Coji de nucă […]
Ardei umpluti cu orez, ciuperci si verdeata
PrinteazaArdei umpluti cu orez, ciuperci si verdeata din: ardei grasi, orez, ciuperci, ceapa, patrunjel, marar, sare, piper, rosii, ulei.
Ingrediente:
- 8-12 ardei grasi
- 1 cana cu orez
- 6-8 ciuperci
- 1 ceapa
- 4 linguri cu patrunjel si marar tocate
- sare
- piper boabe
- 2 rosii decojite
- 1 ceasca de ulei
Mod de preparare:
Ardei umpluti cu orez, ciuperci si verdeata: Spalati ardeii, inlaturati coditele si semintele folosind varful unui cutit ascutit. Lasati ardeii sa se scurga pe un prosop curat.
Pregatiti umplutura: spalati ciupercile cu atentie, desprindeti coditele apoi tocati-le felii subtiri.
Puneti ciupercile si coditele, taiate felii mari, impreuna cu ceapa tocata sa se caleasca in ulei, intr-o cratita smaltuita.
Lucrati la foc mic, cu vasul acoperit. Dupa 15 minute adaugati in cratita rosiile tocate marunt si orezul ales bob cu bob si spalat in 2-3 ape. Lasati sa fiarba usor 4-5 minute. Amestecati cu lingura in cratita sa nu se prinda orezul.
Stingeti focul, sarati si piperati cand amestecul s-a racit putin, apoi framantati cu mana umeda umplutura in care ati adaugat verdeata tocata.
Umpleti ardeii, asezati-i la rand intr-o cratita cu gura larga, acoperiti cu apa calda si fierbeti la foc potrivit, cu vasul acoperit. Serviti mancarea calda, cu sau fara paine.
Pofta buna!