Ardei umpluţi cu orez şi mentă
PrinteazaO reteta delicioasa ardei umpluti cu orez cu menta din: ardei grasi, rosii uscate, ceapa, usturoi, orez, bulion de legume, vin alb, rosii, masline verzi, seminte de pin, menta, sare, piper si branza feta.
- 4 ardei grasi rosii, taiati in doua pe lungime, fara seminte dar cu codite
- 3 rosii uscate, conservate in ulei, taiate, plus 2 linguri de ulei din conserva
- 150 g ceapa, tocata fin
- 1-2 catei de usturoi, zdrobiti
- 200 g orez alb cu bobul lung
- 450 ml bulion de legume sau apa
- 4 linguri vin alb sec
- 450 g rosii prunisoare
- 25 g masline verzi, fara samburi si tocate
- 2 cepe verzi, tocate fin
- 25 g seminte de pin, prajite
- 2-3 linguri menta proaspata
- sare si piper negru
- 100 g branza feta, scursa si faramata
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se aşază ardeii unul lângă altul, cu interiorul în sus, într-o tavă şi se coc 20 de minute, sau până când se înmoaie. Se scoate tava din cuptor şi se lasă deoparte.
Intre timp se încălzesc 2 linguri de ulei din conserva de roşii într-o cratiţă mare şi se fierb înăbuşit cepele 5 minute sau până când s-au înmuiat. Se adaugă usturoiul şi roşiile uscate şi se mai fierb 2 minute, apoi se încorporează orezul.
Se toarnă bulionul sau apa şi vinul peste orez, se amestecă bine şi se dă în clocot. Se acoperă şi se fierbe la foc mic 15-20 de minute până când lichidul a fost absorbit şi orezul este fiert. Se mai adaugă apă dacă este nevoie.
Intre timp se acoperă roşiile prunişoare cu apă clocotită, se lasă I minut, apoi se descojesc, se curăţă de seminţe şi se toacă. Se adaugă la orez împreună cu măslinele, ceapa verde, seminţele de pin şi menta şi se amestecă bine. Se umplu ardeii cu acest amestec si se presară deasupra brânza feta.
Se pun din nou ardeii în cuptor; cât mai sus şi se coc încă 15 minute, apoi se servesc.
Ardei umpluţi cu orez şi mentă
Pofta buna!