Bruschete cu Tapenade de Măsline din: bagheta, masline, usturoi, capere, ulei, suc de lamaie, sare, piper, rozmarin. Această rețetă îți va deschide apetitul pentru aromele bogate ale mării Mediterane, oferindu-ți o experiență culinară rafinată și ușor de realizat. Tapenade, cu origini în Provența, Franța, aduce împreună gustul intens al măslinelor cu notele subtile de usturoi […]
Ardei umpluti cu piept de pasare
PrinteazaArdei umpluti cu piept de pasare: Dezosezi un piept sau doi de pasăre, dai carnea prin maşina de tocat împreună cu 2 cepe. In compoziţia, obţinută pui un pic de piper măcinat.
Separat, căleşti în puţin ulei o ceaşcă de orez cu o ceapă mică dată pe râzătoare, apoi le adaugi peste compoziţia de came şi omogenizezi bine.
Umpli ardeii pe care i-ai spălat şi curăţat în prealabil. Le pui căpăcele de roşii ca să fie mai aspectuoşi şi îi aşezi într-o cratiţă potrivită, apoi torni apă cât să-i acopere şi îi pui să fiarbă la foc mic.
Când încep să clocotească, adaugi câteva linguri de ulei.
Când carnea s-a fiert, separat, amesteci 1 lingură de făină cu 1 lingură de pastă de roşii şi 1 ceaşcă de apă, iar sosul rezultat îl torni peste ardei. Mai laşi să dea în câteva clocote şi mişti cratiţa din când în când să nu se prindă.
După ce ai luat cratiţa de pe foc, presari pătrunjel sau frunze de ţelină tocate mărunt.
Pofta buna!
Coada-soricelului: Istorie, Beneficii, Contraindicatii și Utilizări
Coada-soricelului: Istorie, Beneficii, Contraindicatii și Utilizări: Coada-soricelului (Achillea millefolium) este o plantă medicinală cu o istorie bogată și multiple utilizări terapeutice. Istoria Coada-soricelului: Origini și folosire istorică: Coada-soricelului este folosită de mii de ani în medicina tradițională europeană, asiatică și nord-americană. Numele său latin, Achillea, provine de la eroul mitologic Achile, care se spune că […]