Ardei umpluti cu piept de pui
PrinteazaArdei umpluti cu piept de pui din: ardei, piept de pui, ceapa, orez, seminte de dovleac, ulei, supa de legume, rosii, zaharina, piper, cimbru, sare, marar, iaurt.
- 8 ardei de dimensiune mijlocie
- 200 g piept de pui dezosat
- 1 ceapa
- 1 ceasca orez
- 1 pahar seminte de dovleac decojite
- 30 ml ulei
- 1/2 l supa de legume
- 200 g rosii sau bulion
- 1 tableta zaharina
- piper
- cimbru
- sare
- 1 legatura marar
- 1 borcan iaurt
Mod de preparare:
Prăjeşti intr-o tigaie fără ulei seminţele de dovleac. Când s-au răcit, le macini. Dai pieptul de pui prin maşina de tocat. Speli orezul şi îl fierbi pe jumătate, în 1 ceaşcă apă.
Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Amesteci carnea cu seminţele, ceapa, orezul, sare, piper şi cimbru, după gust.
Scoţi cotoarele ardeilor şi îi controlezi să nu fie iuţi. Umpli ardeii cu compoziţia obţinută şi îi aşezi într-o cratiţă. îi stropeşti cu ulei şi îi înăbuşi la foc mediu, turnând câte puţină supă de legume, până îi acoperi. Continui fierberea 1/4 oră.
Decojeşti roşiile, le mărunţeşti şi ie pui în sos. Indulceşti cu zaharină (dupa preferinta). Presari mărar fin tocat şi introduci vasul în cuptor, 10 minute. Ii consumi cu cu iaurt.
Ardei umpluti cu piept de pui
Pofta buna!