Ardei umpluţi cu praz şi peşte
PrinteazaArdei umpluţi cu praz şi peşte din: file de salau, ardei grasi, orez, praz, morcov, bulion, rosii, concentrat de legume, marar verde, suc de rosii, sare, piper, ulei, usturoi.
- 800 g file de salau sau cozi de stiuca
- 14-16 ardei grasi diferit colorati
- 1 cana de orez cu bobul rotund
- 2 fire de praz
- 1 morcov mijlociu
- 2 linguri bulion
- 4-5 rosii proaspete
- 1/2 cub concentrat de legume
- 1 legatura marar verde
- 150 ml suc de rosii
- sare
- piper
- ulei
- 2-3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Dai peştele prin maşina de tocat, de două ori.
Incingi într-o tigaie 50 ml ulei şi căleşti prazul, care a fost tocat mărunt, până devine transparent, apoi adaugi orezul spălat, cele două linguri de bulion, morcovul ras pe răzătoarea mică, cubul de concentrat de legume, mărarul, piperul, sarea şi o ceaşcă de apă.
Amesteci uşor şi după 2-3 minute laşi la foc mic, pentru 5-7 minute.
In compoziţia obţinută adaugi usturoiul, potriveşti gustul de sare şi adaugi peştele. Cureţi ardeii de cotoare şi codiţe.
Ii umpli cu compoziţia rezultată. Roşiile le tai rondele şi acoperi ardeii.
Intr-o cratiţă torni puţin ulei, aşezi ardeii, torni în cratiţă sucul de roşii şi o cană cu apă şi dai ardeii la cuptor, la foc mediu, pentru o oră.
Ardeii sunt foarte gustoşi calzi, dar sunt buni şi reci.
Ardei umpluţi cu praz şi peşte
Pofta buna!